5 tips om als beginnend leidinggevende een vliegende start te maken

Naar alle verhalen & activiteiten

5 tips om als beginnend leidinggevende een vliegende start te maken

 

Als Management Trainee bij DHL Express kreeg ik gedurende mijn 2e traject de kans om de positie te vervullen van één van de supervisors tijdens haar zwangerschapsverlof.

Terugkijkend op dit traject, heb ik ontzettend veel geleerd en is er nog veel dat ik moet leren. Graag deel ik een paar must do’s die ik in de toekomst zeker weer zou meenemen.

1. Geef en ontvang feedback

Om een goede band op te bouwen met je team is het van belang om je teamleden tijdig constructieve feedback te geven. Net zo belangrijk is het om hen ook de gelegenheid te geven om feedback aan jou te kunnen geven. Het kan aan het begin even wennen zijn om dit constant toe te passen, maar oefening baart kunst. Een voordeel voor mij was, dat dit binnen DHL Express wordt aangemoedigd en er een training over gegeven wordt (het AID model).

 

2. Kennismakingsgesprekken

Start met een oriënterend gesprek met elk teamlid om te begrijpen waar ieder energie van krijgt, nog aan wil werken, behoefte tot samenwerking heeft en wat de doelen zijn. Bespreek deze punten ook over jezelf, inclusief duidelijke afspraken voor de toekomst. Om zo een goede band met je team op te bouwen.

 

3. Communicatie

Wees transparant en duidelijk in je communicatie. Houd ze op de hoogte van veranderingen en bedrijfsupdates. Doordat je je team hiervan op de hoogte houdt, is er minder ruimte voor onrust vanwege onduidelijkheden en weet iedereen wat er verwacht wordt van beide partijen.

 

4. Vraag om hulp

Wees niet bang om te zeggen dat je het antwoord niet weet, maar doe wel je best om erachter te komen. Probeer daarbij zoveel mogelijk te leren van je team, collega supervisors, leidinggevenden en (indien van toepassing) je mentor. Door te begrijpen hoe zij met het vraagstuk omgaan, helpt het jou om in de toekomst je eigen managementstijl te vinden.

 

5. Ontwikkel je team

Ik begrijp hoeveel erbij komt kijken als startend leidinggevende. Toch is het belangrijk om voor jezelf een manier te vinden om de ontwikkeling van je team altijd voor te laten gaan. Waarbij je je niet alleen richt op de te behalen resultaten maar ook op zijn/ haar persoonlijke ontwikkeling.

 

Gebruik deze tips om je overgang naar de rol van leidinggevende te vergemakkelijken. En het allerbelangrijkste; vind de managementstijl die bij jou past en heb hier vooral plezier in.

 

Geschreven door:

Alda Nieuwoudt

Management Trainee
DHL Express