Onderaan begonnen

Ik ben heel erg trots op mijn baan bij DHL en voel me enorm verbonden met het bedrijf. Ik startte negen jaar geleden als koerier. Inmiddels geef ik samen met drie collega’s leiding aan een afdeling van tachtig medewerkers. Ik ben onderaan de ladder begonnen en weet goed hoe de processen werken. Daardoor zie ik ook in dat elke medewerker even belangrijk is. Als alle afdelingen samenwerken, loopt het bedrijf als een geoliede machine. Alleen samen krijgen we het voor elkaar.
Alain

Mensenwerk

Dagelijks geef ik leiding aan twintig medewerkers. Ik coach mijn team, geef feedback en bied een luisterend oor voor werk- en privézaken. Als een klantcontact niet helemaal vlekkeloos verloopt en ze ‘de baas’ willen spreken, dan sta ik de klanten te woord. Maar eerst luister ik altijd goed naar het verhaal van m’n medewerkers. Zo kan ik voor ze opkomen, terwijl ik onze klanten tegelijkertijd natuurlijk zo goed mogelijk help.

Kansen bieden

Wat ik zo mooi vind aan DHL, is dat we er alles aan doen om je door te laten groeien. Ik ben daar natuurlijk zelf een goed voorbeeld van. Als je niet de mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen, kun je snel uitgekeken raken op je baan. Dat wil je voorkomen. Zo krijgen we elke week vrijdag de vacaturekrant in onze mailbox: daarin lees je voor welke functies vacatures zijn. Wekelijks zo’n bericht sturen kost tijd, maar is waardevol voor de medewerkers én het bedrijf. Op deze manier bied je iedereen de kans om zich te ontwikkelen.

Investeren in de toekomst

Het is niet alleen belangrijk om collega’s de mogelijkheid te bieden om door te groeien: als bedrijf moet je ook vernieuwen. Dit doen we bijvoorbeeld met de GoGreen missie. Bezorgen met elektrische auto’s en onze sorteercentra laten draaien op zonne-energie, dat zijn voor de hand liggende voorbeelden. Maar ook op onze afdeling innoveren we. We printen bijvoorbeeld zo min mogelijk. Het thuiswerken, dat we nu door corona zo veel mogelijk doen, draagt daar natuurlijk aan bij. Daarnaast hebben we allemaal een online training gedaan over groen werken. Iedereen is nu dus nóg bewuster bezig met de eigen impact op het milieu. Daar ben ik hartstikke trots op.

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB