MAG IK MIJ EVEN VOORSTELLEN?

Hoi, ik ben Barbra Clercx, 52 jaar en fietskoerier bij DHL Express Breda. Ik heb 12 jaar bij een bank als particulier adviseur gewerkt en daarna 14 jaar als hulp bij ouderen wat ik tot een maand geleden nog combineerde met het fietsen. In mijn vrije tijd lees en sport ik veel, ga ik naar concerten, fotografeer ik, probeer ik Spaans onder de knie te krijgen en reis ik erg graag.
Door een blessure kan ik niet meer boksen en bootcampen. Toen ik de vacature van fietskoerier voorbij zag komen begon het gelijk te kriebelen bij mij, wat leek mij dat een fantastische baan, werken en sporten tegelijk!

SUPER BAAN!

En ik had helemaal gelijk, het is een super baan! Oké, het weer zit niet altijd mee maar dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Het werken bij DHL Express is super leuk. Vanaf het begin voelde ik me erg welkom, iedereen is aardig, behulpzaam en geïnteresseerd. Het gevoel dat we het samen doen heerst echt op de werkvloer en je wordt door zowel de supervisors als je collega’s gestimuleerd om beter en efficiënter te worden.
Eenmaal op mijn fiets bepaal ik mijn route, rekening houdend met de “12 uurtjes”. Elke dag op de fiets is anders en elke dag zie je weer nieuwe dingen. Waar ik erg van geniet is het zien van mooie oude panden die heringericht zijn om bedrijven in te kunnen vestigen. De oude details binnen zijn vaak bewaard gebleven en zijn gecombineerd met moderne strakke materialen, echt gaaf om te zien.

KLANTCONTACT

Doordat je vaak bij dezelfde klanten komt, bouw je een band met hen op. Van een aantal mensen weet je zelfs wat meer dan alleen wat ze doen binnen het bedrijf. Het contact met mensen vind ik erg leuk en zelfs de iets “zakelijkere” klant ontdooit een beetje als je vriendelijk en geïnteresseerd bent. Een gulle lach doet ook veel goeds! Naast dit alles probeer ik de klant ook te helpen bij evt. problemen of vragen.

WAARDERING VOOR WAT JE DOET

Aan het einde van mijn fietsdag, met ongeveer 45 km in de benen, rond ik mijn werkdag af en spreek ik nog wat collega’s en/of een supervisor. Er is altijd interesse in hoe je dag is gegaan, of er verbeterpunten zijn op je route en een blijk van waardering. Dit laatste merk ik in het algemeen ook bij DHL Express, de waardering die je krijgt voor het werk wat we allemaal doen, dat is bijzonder. Uit ervaring weet ik dat dit helaas niet altijd vanzelfsprekend is, dus dat is iets waar ik echt blij mee ben! Dit alles samen maakt fietskoerier zijn tot een fantastische baan!
Geschreven door Barbra Clercx
Fietskoerier in Breda

Inmiddels heeft een Barbra een mooie stap kunnen maken naar een administratieve functie bij Customs

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB