HOI! IK BEN BRAM EN IK WERK INMIDDELS 4,5 JAAR BIJ DHL EXPRESS

Ik woon in het mooie Breda samen met twee goede vrienden. Mijn vriendin Eva woont en studeert al een aantal jaar in Utrecht en de planning is om op den duur samen te gaan wonen. Mijn favoriete bezigheden zijn fietsen, reizen, motorrijden en lekker eten.
Toen ik 5 jaar geleden noodgedwongen een studie in Utrecht afbrak zocht ik een bijbaan in Breda om als student toch lekker bezig te zijn naar aanloop van een studie Logistics Engineering. Mijn oog viel op een vacature als medicijnkoerier. Toen ik echter op sollicitatie bij YoungCapital ging werd duidelijk dat een dergelijke functie mij niet paste (nachtwerk i.c.m. school). Nog voor ik de straat was uitgereden werd ik gebeld om eens een kijkje te nemen bij DHL Express, die toen net hun nieuwe ‘Service Center’ in Breda hadden geopend. Zo daadkrachtig als de organisatie is zat ik 2 dagen later op de bijrijdersstoel om een weekje mee te kijken als koerier. Ik durf gemakkelijk te stellen dat dat een bijzonder goede keuze is geweest voor mij.

MIJN REIS BIJ DHL EXPRESS

Tijdens tijd als koerier ben ik steeds meer overtuigd geraakt van de keuze om voor DHL Express te blijven werken na mijn studie(s). De mentaliteit en mogelijkheden bij DHL zijn voor mij ook de reden geweest dat ik een onderzoeksstage heb kunnen uitvoeren op ‘Service Center’ Breda. De kans om jezelf op persoonlijk vlak te mogen ontwikkelen prevaleert voor je supervisor boven het belang van je inzet als koerier. Daarbovenop is de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen altijd aanwezig door middel van trainingen, certificeringen en andere doorgroeimogelijkheden.
De mega leuke werksfeer en fijne bedrijfscultuur resulteerde erin dat ik op mijn opleiding en in persoonlijke kringen onbewust een ambassadeur werd voor DHL Express. Meerdere kennissen / studiegenoten vonden hierop succesvol hun weg naar DHL Express.
Toen ik langzamerhand het werkveld begon te verkennen heb ik met de DHL Express recruiter gesproken. Hierop tipte zij mij op de openstaande vacature bij Operations Field Support. Dit resulteerde erin dat ik na het afronden van een tweede studie Supply Chain Management heb gesolliciteerd op de functie Field Support Specialist. Hier werk ik inmiddels met veel plezier sinds september 2021.

OPERATIONS FIELD SUPPORT, WAT HOUDT DAT EIGENLIJK IN?

Bij Operations Field Support is geen dag hetzelfde. Je bevindt je middenin de dynamiek van de organisatie en maakt kennis met alle facetten van het Express netwerk. Sales, Operations maar ook HR komen aan bod. Nationale, Regionale maar ook Global programma’s en processen dienen lokaal uitgerold te worden binnen de organisatie. Hiervoor wordt een ‘Service Center’ aan je gekoppeld en ben je hun aanspreekpunt voor vragen omtrent nieuwe implementaties of het optimaliseren van hun sorteerproces of routes. Dit is echter niet alles. Ook voor overkoepelende programma’s kun je je inzetten in deze functie. Zo heb ik laatst samen met twee collega’s mogen ondersteunen bij de Go-live van een compleet nieuwe HUB. Hierbij draaiden we twee weken in de nacht mee om te zorgen dat alle zendingen op tijd met hun linehaul mee vertrokken. Hierbij kun je denken aan het trainen van medewerkers, maar ook het optimaliseren van de processen. Dat is iets waar ik in de korte tijd dat ik deze functie vervul met plezier en ook een klein beetje trots op terugkijk!

WAAROM ZOU JIJ BIJ DHL EXPRESS MOETEN WERKEN?

Bij DHL Express ben je als werknemer een belangrijk onderdeel van de grote gele machine die wereldwijd tijdskritieke zendingen rondbrengt. Van artificiële hartkleppen tot nieuwe sneakers, waar dan ook! Iedere stap in het proces, van pick-up tot delivery is even belangrijk. Dit is ook de mentaliteit die iedereen bij DHL Express ademt: AS ONE. Het duurt niet lang voordat dit bedrijf je zal inspireren om elke dag het uiterste uit jezelf te halen. Dat brengt je uiteindelijk ook plezier in dat wat je doet.
Als jij dit bericht nu leest en er over nadenkt om te solliciteren kan ik je een ding mee geven: de aandacht die DHL Express jou elke dag geeft zal ervoor zorgen dat jij plezier hebt in wat je doet en daarmee ook (in)direct anderen inspireert. Wellicht tot ziens bij DHL Express!
Geschreven door: Bram Staal Operations Field Support Specialist bij DHL Express

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB