HOI, IK BEN DANIEL,

Sinds 2018 werk ik voor als Backline Agent voor DHL Express. Hiervoor werkte ik in de bouwmarkt, maar zocht een nieuwe uitdaging in het stukje klantenservice en beleving en deze vond ik bij DHL Express. Binnengekomen als uitzendkracht en inmiddels in vaste dienst en tot heden geen spijt van deze keuze.

HET WERK IS VEELZIJDIG

Ik werk op de afdeling Backline (2e lijn klantenservice), waar je zowel met zakelijke als particuliere klanten mee te maken hebt. Het leuke hiervan is dat je werkdag nooit hetzelfde is en daardoor soms uitdagend, maar ook veelzijdig, immers elke zending is anders met elk zijn eigen verhaal erachter. Het blijft dan ook niet alleen beperkt tot Nederland. Er kan een zending vaststaan bij de douane in Canada en de andere keer kan een zending niet geleverd worden in Australië.

CAN DO AWARD

DHL Express bied je ondersteuning dmv trainingen en coaching om ervoor te zorgen dat jij de klant Excellence kan helpen en boven de verwachting van de klant gaat, want daar doe ik het voor, net het stapje extra. Elke keer dat ik een klant blij maak, krijg ik een grotere lach op mijn gezicht.
Dit heeft ook geleid dat ik begin dit jaar van 2020 de Can Do Award heb gewonnen, waar ik op een uitzonderlijke manier heb ingezet voor een klant.

STRAIGHT TO THE TOP

De klant was een camera kwijtgeraakt tijdens zijn vakantie in Las Vegas en via STTT (Straight To The Top) kwam de klant bij mij of het mogelijk was om deze terug te krijgen, want hij was gevonden, maar lag bij de politie. Na veel geschakeld te hebben met mijn collega’s in Las Vegas en meerdere procedures in moeten gaan, was het gelukt en heeft uiteindelijk de klant zijn camera teruggekregen hier in Nederland. Ruim een maand mee bezig geweest, maar het uiteindelijk voor elkaar krijgen ook al was het ook voor mij de eerste keer, is toch geweldig en laat ook zien hoe mooi DHL Express is. Het voelt aan als een familie en dat er wereldwijd dezelfde passie is onder de collega’s, dat geeft je de ultieme boost.
Geschreven door: Daniel Tjon-a-hen
Backline Agent bij Customer Service in Arnhem

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB