HOI, MIJN NAAM IS ENDIE BUITENHUIS

Ik ben 25 jaar oud en woon sinds kort in Amsterdam. Ik werk nu ongeveer een jaar bij DHL Express Amsterdam als koerier. Ik heb hiervoor ook koerierswerk gedaan. Dit was in Zwolle, daar woonde ik toen in de buurt. Het bedrijf waar ik toen werkte was geen Express bedrijf en het was in het rustige Oosten. Dit wilde ik veranderen en dat heb ik gedaan. Nu werk ik voor een professioneler en internationaal bedrijf in een grotere stad.

ALTIJD RUIMTE VOOR ONTSPANNING

Op dit moment vindt er binnen ons team een leuke activiteit plaats. Dit is de ‘DHL quarantaine-cup’. We hebben met het team een online Fifa toernooi, wat elke week uitgezonden word, op de Playstation 4 georganiseerd. Ik zit in de organisatie van het toernooi en mag hierin het toernooi van commentaar voorzien. We zitten nog in de beginfase en zijn nog binnen het team aan het oriënteren, maar willen dit snel uitbreiden.

BIJZONDER MOMENT

In een van de eerste weken dat ik bij DHL express kwam werken maakte ik een bijzonder moment mee. Ik reed een route in Amsterdam-Oost en was bijna aan het einde van de route. Ik werd op een gegeven moment geroepen door een oudere buitenlandse vrouw. Haar Nederlands was niet optimaal maar ik begreep haar. Ze riep mij in paniek want het ging niet goed met haar man. “Help mijn man, Help mijn man” schreeuwde ze steeds. Ik voelde dat het niet goed zat en rende achter de vrouw aan naar haar man. Eenmaal in het huis aangekomen zag ik een meneer die op zijn rug lag, slecht ademde en niet meer aanspreekbaar was. Ook zag ik uit zijn mond schuim komen. Ik twijfelde geen moment en zette meneer eerst in de stabiele zijligging. Hierna belde ik met mijn scanner 112, en probeerde ik ondertussen contact te maken met meneer. Ik kreeg geen contact met hem. Wel was de ambulance onderweg en was de zoon van meneer ook gearriveerd. Deze vertelde mij dat zijn vader al eerder zoiets geeft gehad en dit bleek toen een epileptische aanval. Ik heb met de zoon overlegd en ben naar buiten gegaan om de ambulance te begeleiden. Toen de broeders eenmaal in de woning waren kon ik het gelukkig aan hen overlaten. Zij en de familie bedankten mij voor het snelle reageren en ik kon mijn route weer vervolgen.

NOOIT MET TEGENZIN NAAR MIJN WERK

Mijn team is een jong, open en enthousiast team. Soms is het een beetje druk maar dan doen we het elke dag weer met zijn allen. Door de goeie sfeer en positieve energie kom ik zonder tegenzin naar mijn werk. En is de tegenzin er WEL, is er een dosis goeie humor waardoor die snel weer afzakt. Al met al is het een groot en internationaal bedrijf waar de werksfeer en de werkomstandigheden top zijn.
Geschreven door: Endie Buitenhuis
Koerier in Amsterdam

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB