MIJN NAAM IS JOËLLE LUFUENI

Ik ben sinds 2016 werkzaam bij DHL Same Day. Daarnaast ben ik sinds 2018 co-facilitator in het CIS Trainingsteam.

Zoals het verhaal bij vele anderen is, geldt dat ook voor mij: ik ben bij Same Day begonnen, omdat ik naast mijn studie Logopedie een baan zocht. Maar ik was er niet op voorbereid dat ik mij zo thuis zou voelen in de Express-familie. Ik heb de Logopedie wereld gelaten voor wat het is en heb mij helemaal ondergedompeld in de Logistieke wereld. Een keuze die in eerste instantie voor velen, mijzelf inbegrepen, een beetje zonde leek van de opleiding. Maar ik ben erg blij dat ik de stap heb gemaakt. Doordat ik de keuze maakte voor Express heb ik de kans gekregen om een kant van mijzelf te ontdekken die ik nog niet kende. Namelijk die van facilitator, daar ben ik erg dankbaar voor!

CAN DO AWARD

Twee jaar geleden heeft mijn team, DHL Same Day NL, the Can do Award gewonnen. De Can Do Award wordt uitgereikt wanneer je als medewerker, of in dit geval als team, je op een uitzonderlijke manier hebt ingezet voor een klant.

Ik was helaas op vakantie toen we de betreffende rit uitvoerden, maar het was heel gaaf om te horen dat voor het eerst in de geschiedenis van deze prijs, een Same Day team de prijs won. Voor ons was het business as usual, maar door al de belangstelling rondom deze prijs besefte ik pas dat het werk wat wij doen voor ons heel gewoon is, maar dat wij door onze inzet hebben geholpen aan een belangrijke belofte die een kleine jongen aan zijn overleden grootvader deed.

MAATWERKOPLOSSINGEN

De afdeling Same Day & Special Services the Netherlands bestaat uit een klein team van 16, maar we werken daardoor niet minder hard. Binnen Europa draaien wij als Same Day NL de grootste omzet van alle Same Day teams!

Onze business bestaat uit het aanbieden van maatwerkoplossingen voor allerlei verschillende klanten, op nationaal en internationaal niveau. Er is altijd reuring op de werkvloer, maar naast het harde werken is er ook voldoende tijd voor plezier. Same Day was voorheen een klein ‘eiland in de grote wereld van DHL’. Sinds een paar jaar behoren wij als Same Day echt tot de Express familie, met alle voordelen van dien. Ik ben er erg blij mee, want daardoor heb ik verschillende kansen kunnen benutten.

Het gave aan Express vind ik de manier waarop de waardering aan de medewerkers wordt getoond. Dat zorgt er echt voor dat je dat stapje extra blijft zetten en elke dag weer opnieuw je best doet, ook al heb je een off-day.
Geschreven door: Joëlle Lufueni
Same Day Specialist bij DHL Express
Onlangs heeft Joëlle een mooie stap kunnen maken naar Trainer!

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB