HOI IK BEN KEES ZWART

Ik ben jaar 30 jaar oud. Ik studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en werk nu als Fietskoerier voor DHL Express in Amsterdam en als freelance tekstschrijver. Zo interview ik regelmatig profvoetballers en help ik ouderen met het opschrijven van hun levensverhaal. Deze combinatie voor mij perfect.

DE PERFECTE COMBINATIE

Een prettige afwisseling! In mijn DHL-tenue ben ik lekker buiten en in beweging. Ik kan mij lekker met mijn route en met het fietsen bezighouden. Het blijft altijd opletten in de drukke stad natuurlijk! Dat is dan ook precies de reden dat ik fietskoerier ben geworden: weg van de sleur van het kantoor! Heerlijk werken in de buitenlucht en veel verschillende mensen ontmoeten.

ERVARING ALS FIETSKOERIER

Met dit werk leer je jezelf echt op een andere manier kennen. Als het koud is word je koud en als het regent word je nat. So what? Gelukkig heb je de juiste outfit! Het zijn van die dingen die je een beetje verleert, als je iedere week 40 uur op een kantoor zit. En wanneer de zon schijnt, nou… dan is dit stiekem gewoon de allermooiste baan van Amsterdam!

OP JE STALEN ROS DOOR ONZE HOOFDSTAD

Amsterdam zal nooit meer dezelfde zijn, ieder rondje dat je fietst is anders. In één dag kom je in eeuwenoude grachtenpanden, bij moderne kantoren, in de oude Jordaan, in gloednieuwe wijken, bij de Hollande kaasboer, de Indische hoteleigenaar. Als je ervoor openstaat zijn er iedere dag wel duizend nieuwe dingen te zien. Zo verveelt mijn baan als Fietskoerier in Amsterdam geen enkele dag!
Geschreven door: Kees Zwart
Fietskoerier in Amsterdam

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB