Zelfstandig

Op mijn afdeling voorzien we de grote, zakelijke klanten van DHL proactief van updates over hun zendingen. We spreken met ze af welke informatie ze van ons willen ontvangen. We houden daarvoor in de gaten welke afwijkingen er zijn, zoals vertragingen, een verkeerd opgegeven adres of een ontvanger die niet aanwezig was. Dat delen we vervolgens met de klanten, nog voordat ze zelf aan de bel trekken. Deze verantwoordelijkheid en zelfstandigheid maakt mijn werk leuk.
Lois

Goede sfeer

Het is in sommige gevallen handig om met collega’s te overleggen. Nu we door corona veel thuiswerken, is dit minder makkelijk dan wanneer je op kantoor even een vraag stelt aan iemand naast je. Gelukkig hebben we een goede band met elkaar. We vragen nu advies via Skype, zodat we klanten zo goed mogelijk kunnen blijven helpen. En niet alleen tussen collega’s onderling is de sfeer top. Ook je leidinggevende of iemand nog hoger in de organisatie kun je om raad vragen: bij DHL is dat normaal. Op iemand afstappen kan hier altijd.

Vast contract

Via een uitzendbureau kwam ik 2,5 jaar geleden bij DHL terecht. Ik kreeg een jaar geleden een vast contract, wat heel fijn is. Ik zie het als een vorm van waardering dat ze snel al flink wat vertrouwen in mij hadden. Gelukkig maar, want mijn baan is écht leuk. Natuurlijk zijn er dagen waarop je vaak dezelfde mails stuurt, maar doordat je met zo veel verschillende klanten werkt, is geen dag hetzelfde.

Groeien in de logistieke sector

Ik wil graag doorgroeien binnen het bedrijf. DHL biedt je handvatten om je te ontwikkelen, zoals budget voor trainingen. Er wordt wel van je verwacht dat je er actief mee bezig bent: je moet zelf initiatief nemen. Maar als je echt wilt, zijn er dus genoeg opties om verder te komen bij ons.

De logistieke sector is inmiddels onmisbaar voor de maatschappij. Zonder logistiek lopen veel dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen in de supermarkt, niet zoals we nu gewend zijn. Je snapt wel dat er veel medewerkers nodig zijn om alle processen soepel te laten verlopen. Een goede sector om carrière in te maken dus!

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB