HI, MIJN NAAM IS MELS,

en ik ben fietskoerier voor DHL Express in de prachtige stad Haarlem. Ik vertel graag wat meer over wat voor mij de voordelen zijn van het hebben van deze leuke baan!

VRIJHEID

Je hebt als fietskoerier veel vrijheid. Het is makkelijker om met de fiets op bepaalde plekken te komen dan met de bus. Vaak fiets ik door het park en dan zijn de mensen lekker met hun hond aan het wandelen. Het maakt het extra leuk om op dat soort plekken te kunnen komen!

CONDITIE

Het weer in Nederland kan natuurlijk ook iets minder zijn, maar dat weerhoudt mij er niet van om er doorheen te gaan! Het voelt juist extra goed om na zo'n dag hard gewerkt te hebben lekker op de bank te ploffen. Je houdt je conditie op pijl - ik kan je zeggen dat die er op vooruitgaat - en je weerstand krijgt een flinke boost!

WAT EEN LEUKE FIETS!

Wat goed zeg, die mooie fiets! Ik krijg vaak complimenten omdat ik op zo'n coole fiets zit. Mensen op straat zijn super geïnteresseerd en maken graag een praatje met je. Dat is dan toch dat kleine verschil wat het werken als fietskoerier extra plezierig maakt.

VROLIJKHEID

De klanten doen bijna altijd met een glimlach de deur open. Ze zijn blij als je met hun pakket voor de deur staat. Positiviteit is heel belangrijk in het leven en ik vind het fijn om dat korte moment op die manier met de klant te delen. Zo fiets je gemakkelijk van het ene naar het andere adres.

ZOMERSE TEMPERATUREN

Tsja, and last but not least. In de zomer heb je nou eenmaal de beste baan van de wereld! De hele dag buiten in het zonnetje. Je voelt je fit en gezond en iedereen om je heen is vrolijk. Je ziet nou eenmaal zo veel meer als je op de fiets zit!
Geschreven door Mels Tuinman
Fietskoerier in Haarlem

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB