OVER MIJ

Mijn naam is Swen Kruse, 27 jaar oud en ik kom uit Den Haag. Ik ben nu 5 maanden werkzaam bij DHL Express Den Hoorn als koerier. Bij mijn vorige werkgever was ik in de rol van leidinggevende in het magazijn aan het werk. Ik zat op een gegeven moment aan mijn plafond en kon me niet meer door ontwikkelen. Bij DHL Express zag ik hier wel mogelijkheden in. DHL laat graag hun personeel doorgroeien in het bedrijf en dat is voor mij een prettige uitdaging want daar ligt ook mijn ambitie. Een oud collega van mij die toen werkzaam was bij DHL heeft me in contact gebracht met de recruiter van DHL en die heeft toen een gesprek voor me ingepland met een supervisor van Den Hoorn.

VERWENNERIJ TIJDENS DE FEESTDAGEN

Als koerier maak je het proces vanaf het begin mee. Je haalt namelijk iets op bij de klant. Als koerier ben je heel vrij, je verlaat het pand met al je spullen en verder vul je de dag lekker zelf in. Je bepaalt zelf waar je begint, waar en hoe laat je pauze houdt en waar je eindigt in je route. Je bent lekker buiten aan het werk en met de komende zomer is dat geen straf lijkt mij. Ik heb het erg naar me zin en ga hier voorlopig nog mee door!

Het meest bijzondere moment wat ik tot nu toe heb meegemaakt in de afgelopen 5 maanden dat ik bij DHL Express werkzaam ben is toch wel tijdens de feestdagen. Je wordt heel erg verwend in de route. Hier en daar kreeg ik wat kleinigheidjes, van doosjes speculaas en marsepein tot vol gepropte kerst pakketen en heel veel bedankjes voor het werk wat je doet. Mooie manier om de waardering uit te spreken over de koerier die wekelijks of dagelijks bij dezelfde klanten langskomt om de zending af te leveren en/of op te halen.

EEN GEZELLIG EN BEHULPZAAM TEAM

Ik zit in een gezellig en behulpzaam team van 23 jongens. De helft zie je dagelijks waar ik altijd wel mee kan lachen en de andere helft zie je nooit. We zitten met ze alle in een whatsapp groep waar grappige filmpjes of foto’s worden gepost. Daarnaast kan iedereen gewoon z'n vraag stellen en deze wordt altijd wel beantwoord. Als je het even niet weet heb je altijd wel andere die het wel weten in de groep. Zo sta je er ook niet alleen voor in de route en kan je altijd contact leggen als je iets niet weet of hulp nodig hebt.

Ik zit al zes jaar in de logistiek en logistiek is het leukste en mooiste beroep wat er is. Ik ga dus nooit met tegenzin naar me werk, als ik het maar naar me zin heb in wat ik dagelijks doe dan is het goed. Ik ga niet iets doen wat ik niet leuk vind. Als dat wel het geval is ga ik kijken of ik binnen kan werken in een andere functie. Ik zie mij zelf niet heel snel hier weg gaan door de vele verhalen van collega’s en alle doorgroeimogelijkheden die DHL biedt.
Ik zou andere en dat heb ik zelf ook al eerder gedaan, aanraden om bij DHL te komen werken. DHL zorgt voor haar personeel en biedt genoeg kansen om te solliciteren op andere functies binnen DHL. Persoonlijk vond ik alles bij elkaar heel aantrekkelijk.
Geschreven door: Swen Kruse
Koerier in Rotterdam-Den Haag

Inmiddels heeft Swen een mooie stap kunnen maken naar de functie van Support Executive.

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB