In 2016 ben ik bij DHL gestart met een stage op de afdeling Claims & Insurances. Toen vanuit mijn studie hbo rechten. Daar kon ik na mijn stage als bijbaan blijven werken. In 2019 kwam ik via werkenbijdhl.nl de vacature van het Traineeship Supervisor Logistiek tegen en heb ik gesolliciteerd.

Van hbo rechtenstudente naar Logistiek Trainee

Ik moet wel zeggen dat ik even getwijfeld heb. Dat kwam, omdat ik met mijn hbo rechtenstudie natuurlijk weinig wist over logistiek. Ik kon me niet goed voorstellen hoe mijn werkzaamheden eruit zouden zien.

Ik wist dat er in Zaltbommel een nieuwe Terminal werd gebouwd. Destijds heb ik aangegeven dat mijn voorkeur uitging naar die locatie. Die was toen dus nog niet officieel geopend. Wel mocht ik meteen meedenken met de uitrol van diverse processen. Ik merkte dat ik mijn ideeën al meteen mocht delen en dat dit gewaardeerd werd! Wat me nog bijstaat, is dat de logistieke terminologie en afkortingen vrij onbekend voor me waren. Daarvoor heb ik enkele DHL e-learnings toegewezen gekregen en dat hielp enorm!

Verder hadden we samen met de andere Trainees regelmatig intervisies waarin we ervaringen uitwisselden. We hebben kennis gemaakt met diverse afdelingen op het hoofdkantoor, wat ook echt interessant was. Daarnaast lopen we nu door het Active Leadership Program van DHL, waarin we ook wat theoretische achtergrond krijgen. Ik heb met enkele Trainees nog intensief contact, maar verder ben ook volledig onderdeel van de Terminal waar ik nu werk.

ZEGGEN WAT JE DENKT

Ik ben mezelf wel op een positieve manier tegengekomen tijdens mijn baan als Trainee bij DHL. En nog steeds moet ik af en toe uit mijn comfortzone stappen. Zo krijg je soms met chauffeurs te maken die zelf vrij stevig in hun schoenen staan. Dan kom je als jong broekie vertellen wat iemand mag gaan doen. Dat kan best spannend zijn als je nog geen ervaring hiermee hebt.

Wat mij heeft geholpen is om te blijven delen en zeggen wat je denkt. Dat is ook wel kenmerkend voor werken bij DHL; transparantie en eerlijkheid naar elkaar wordt erg gewaardeerd onderling. Daarmee win je het vertrouwen van je collega’s.
ZEGGEN WAT JE DENKT

Begeleiding tijdens het Traineeship

Tijdens het Traineeship word je door je collega’s goed begeleid. Zelf werd ik door 2 ervaren Supervisors begeleid op de werkvloer, maar eigenlijk kon ik bij iedereen terecht met vragen. Zo vond ik het nemen van een beslissing nog wel eens lastig. Wat ik dan deed, is het besluit zelf nemen en vervolgens toetsen bij een collega Supervisor of dit de goede beslissing was. Dit werkte voor mij erg prettig!

Daarnaast heb ik iedere drie weken een overleg met mijn direct leidinggevende en kon ik altijd binnenstappen wanneer ik vragen had. In die gesprekken kijken we dan waar ik sta en hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen. De kernwaardes van de organisatie DHL kwamen ook regelmatig aan bod. Eigenlijk hebben we best veel contact! Niet alleen als we elkaar tegenkomen, maar ook mailen, bellen, even whatsappen.

Employee of the Year

Je merkt bij DHL ook dat ze willen dat je jezelf ontwikkelt en groeit in je rol. Dat wordt binnen de gehele organisatie erg gestimuleerd.

Dat bleek ook uit het feit dat mijn directe collega’s me hadden opgegeven voor een programma waarmee je kan stemmen op de DHL Employee of the Year. Ze vonden dat ik in een korte tijd veel persoonlijke groei en ontwikkeling had mee gemaakt. Dat was natuurlijk leuk om te horen en nog leuker om Employee of the Year te zijn!

Raak jij enthousiast van het verhaal van Carleine en wil je kijken wat DHL jou als Trainee te bieden heeft? Reageer dan snel op één van onze Traineeship vacatures!

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB