Mijn eerste studie was een logistiek mbo-opleiding. Daarna gaf ik hier vervolg aan met een Logistics Engineering hbo studie. Dat klinkt technisch, maar dat valt eigenlijk wel mee. Je krijgt vooral logistiek vakken en bedrijfskunde. Daar ontdekte ik dat ik leidinggeven leuk vind.

Alleen krijg je in je studie natuurlijk vooral theorie. Toen ik na een studie zocht, kwam ik via mijn vriendin op het idee om naar een Traineeship te kijken. Dan kun je bij een passend traineeprogramma het stukje leidinggeven leren en krijg je wat meer ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo ben ik in mijn zoektocht bij DHL uitgekomen.

Tips voor een (beginnende) leidinggevende

Als je als Trainee begint dan heb je natuurlijk nog veel te leren. In het begin wisten collega's die ik begeleidde vaak beter wat ze doet dan ikzelf. Wat mij hielp was om mezelf in het begin kwetsbaar op te stellen. Door vragen te stellen in plaats van opdrachten te geven rolde ik er op die manier langzaam in. Op een gegeven moment weet je wat er moet gebeuren en heb je het vertrouwen in jezelf om een goede leidinggevende te worden. Dan stuur je iemand gericht direct aan.

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN BINNEN DHL

Ik heb binnen DHL al enkele stappen kunnen maken. Zo ben ik als Trainee begonnen, doorgegroeid naar Supervisor en nu recent gestart als Subcontracting Executive. Uit oprechte interesse ging ik wat vragen stellen over de functie van Subcontracting Executive. Die interesse in de mens, je vak en daarnaast jezelf blijven heeft mij geholpen. Ik werd benaderd voor mijn huidige rol, toen de kans zich voordeed.
DOORGROEIMOGELIJKHEDEN BINNEN DHL

DHL als startpunt van je carrière

Wat ontzettend fijn is aan DHL is dat je collega's altijd bereid zijn om je te helpen. Je krijgt ruimte om fouten te maken en hiervan te leren. En nogmaals, als je gewoon jezelf bent en je werk goed doet, dan biedt het ook de kans om verder te groeien. Ben je er nog niet klaar voor dan krijg je ook eerlijke feedback. Je leidinggevende onderbouwt in dat gesprek waarom hij of zij denk dat je er (niet) niet klaar voor bent om een stap te zetten. Dat is ook fijn!

Een tip voor Trainees

Blijf jezelf en stel vooral veel vragen. Iedereen wil je helpen, zolang jij zelf de hulpvraag stelt!

Raak jij enthousiast van het verhaal van Matthijs en wil je kijken wat DHL jou als Trainee te bieden heeft? Reageer dan snel op één van onze Traineeship vacatures!

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB