BIJ DHL KRIJG JE ALLE RUIMTE OM TE WERKEN AAN JE EIGEN ONTWIKKELING

DHL is een leuk bedrijf met een internationale uitstraling waar je doorgroeimogelijkheden voor jezelf kunt creëren. Ik vind het prettig dat ik elke dag wordt uitgedaagd en me verder kan ontwikkelen in een richting die ik leuk vind.

Stimulans om door te groeien

Ik heb vastgoed en makelaardij gestudeerd en ben in eerste instantie in die richting begonnen, maar bij het bedrijf waar ik toen werkte waren weinig doorgroeimogelijkheden. Toen ben ik me gaan oriënteren op wat er nog meer in de markt was. DHL sprak mij meteen aan door het team, de doorgroeimogelijkheden en de werkgever op zich. De logistiek was voor mij een nieuwe branche waar ik graag kennis mee wilde maken.

Toen ik bij het klantenserviceteam van DHL begon was mijn oorspronkelijke gedachte dat ik daar één tot twee jaar zou gaan werken. Ik had niet gedacht dat ik er na zes jaar nog zou zitten. Al ben ik inmiddels wel van functie gewisseld. Door intern te solliciteren ben ik van het klantenserviceteam doorgegroeid naar de rol van CRM Executive. Sinds begin 2019 ben ik supervisor van het team. Die functie bestond nog niet, die heb ik min of meer zelf gecreëerd. Doorgroeien wordt binnen DHL ook erg gestimuleerd. Als je aangeeft dat je iets wilt, wordt het je gegund om dat te proberen.

Beter resultaat bieden

Zelf ben ik een enorme fan van verbeteren en innoveren. Als supervisor CRM & Supporting probeer ik innovatie mogelijk te maken en dit over te brengen op mijn team. Hierbij moet ik continu de afweging maken tussen kwaliteit en kwantiteit, tussen urgent en niet-urgent. Dat vind ik uitdagend en leuk. Om een concreet voorbeeld te noemen: we zijn dit jaar live gegaan met een koppeling met ons pricing-systeem. Mijn team heeft geholpen bij de ontwikkeling. Wat vet is, is dat het systeem nu daadwerkelijk gebruikt wordt en dat er mooie offertes uitkomen. Hiermee maken we het werk van de verkoopafdeling makkelijker en we bieden een beter resultaat.

Tijd voor persoonlijke ontwikkeling

Mijn rol als leidinggevende is uitdagend en het was in het begin best even zoeken naar de juiste balans met de prioriteiten die we als team hebben. Het Management Development Programma binnen DHL heeft me hierbij geholpen. Samen met acht collega’s ben ik onderdeel van dit ontwikkelprogramma waarbij leiderschap centraal staat. Het programma geeft inzicht in alle facetten van het bedrijf en er is ruimte voor coaching. Het is leuk en goed om hier bewust mee bezig te zijn, in je dagelijkse werk kom je daar vaak niet aan toe. De coach heeft mij erg geholpen bij mijn ontwikkeling als leidinggevende, onder andere door mij concrete handvatten te geven.

Bijzonder bedankje

Binnen DHL kunnen we onderling op elkaar stemmen wanneer we vinden dat een collega iets bijzonders heeft gedaan voor het bedrijf, een Go-Getter noemen we dat. Het was voor mij dan ook een eer om Go-Getter te worden. Samen met de andere Go-Getters van dat jaar mocht ik een reisje naar Porto maken. Het is een mooi compliment en een heel leuk bedankje voor de inzet die je geeft. Ik vind het ongelooflijk goed dat DHL zo’n initiatief heeft; dat zegt veel over de menselijke kant van het bedrijf. Niemand voelt zich beter dan iemand anders en we begrijpen dat we allemaal veel werk verzetten. Dat is wat werken bij DHL mooi maakt.

MIS NOOIT EEN INTERESSANTE JOB